پالایشگاه پنجم(فازهای9و10) شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی

پالایشگاه پنجم

معرفی پالایشگاه پنجم شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی

پالایشگاه پنجم شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی در تاریخ 23 /12/ 1387 با حضور رئیس جمهور محترم وقت ایران آقای دکتر محمود احمدی نژاد و وزیر نفت محترم وقت ایران آقای مهندس غلامحسین نوذری افتتاح گردید . تاریخ شروع ساخت پالایشگاه شهریور ماه سال 1381 می باشد که طی مدت 7 سال به همت پیمانکاران و مهندسان توانمند ایرانی ساخته شد . این پالایشگاه اولین پروژه گازی کشور است که با کمترین سطح مشارکت خارجی ساخته شده است و تامین مالی آن از طریق فاینانس (خودگردان) انجام شده است . روزانه 45000 تن انواع محصولات گازی جهت مصارف خانگی و صنعتی به همت پرسنل توانمند و خدوم این پالایشگاه و صرف چهار هزار نفر-ساعت تولید می شود که درآمدی روزانه 19 میلیون دلار برای کشور به ارمغان آورده است

این پالایشگاه در زمینی به مساحت بیش از 180 هکتار ، در حاشیه شمالی خلیج همیشه فارس به فاصله 290 کیلومتری از مرکز استان بوشهر در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس در بندر عسلویه واقع شده است. با بهره برداری از پالایشگاه پنجم برای بیش از 1350 نفر به صورت مستقیم اشتغال دایم ایجاد شده است.

هیات رئیسه پالایشگاه
  • مدیر پالایشگاه : آقای دکتر کامبیز صفتی
  • رئیس بهره برداری :آقای مهندس مصطفی جهانخواه
  • رئیس مهندسی و خدمات فنی : سعید مختاری
  • رئیس حراست :آقای مهدی عماد فر
  • رئیس منابع انسانی :آقای علی رشید پور
  • رئیس بهداشت ایمنی و محیط زیست :آقای مهدی شاهسونی
  • رئیس مالی و ذیحسابی :محمد رضا عطار زاده
  • رئیس فن آوری اطلاعات و ارتباطات : محمد کریم امیری
  • رئیس تعمیرات : علی رضا شیبانی
  • رئیس امور پیمانها :میر حبیب جوادی
  • رئیس بازرسی فنی: رضا قربانی
محصولات تولیدی و محل های مصرف

تولیدات پالایشگاه پنجم شامل تولید روزانه 52 میلیون متر مکعب گاز طبیعی و 68 هزار بشکه میعانات گازی ، اتان 2160 تن ، گاز مایع پروپان و بوتان(LPG) 2900 تن و 140 تن گوگرد می باشد. روزانه به میزان 68 هزار بشکه میعانات گازی، 2100 تن اتان ،1800 تن پروپان ، 1100 تن بوتان و 140 تن گوگرد از محصولات تولیدی پالایشگاه صادر می شود.

تاسیسات پالایشگاه

تاسیسات پالایشگاه شامل سه بخش الف )خشکی ب)دریایی ج )خطوط انتقال می باشد.

تاسیسات خشکی
  • شش دیگ بخار هر یک به ظرفیت 160 تن در ساعت
  • یک مخزن سیستم اب آتش نشانی با ظرفیت 9000 متر مکعب
  • چهار مخزن ذخیره میعانات گازی هر یک به ظرفیت 60000 متر مکعب
  • یک واحد تصفیه اب شامل فاضلاب بهداشتی با ظرفیت 50 متر مکعب در روز ، خنثی سازی با ظرفیت 120 متر مکعب در روز و فاضلاب روغنی با ظرفیت 2880 متر مکعب در روز
  • سه عدد کمپرسور های هوای فشرده جهت تولید هوای مورد نیاز پالایشگاه به ظرفیت اسمی هریک 6900 NM3/h
  • یک پکیج نیتروژن به ظرفیت تولید 1600 NM3/hr گاز و 300 NM3/hr نیتروژن مایع

روزانه 52 میلیون مترمکعبی گاز شیرین استحصالی جهت تامین مصارف خانگی و صنعتی به خط لوله چهارم و خط لوله ششم سراسری گاز کشور تزریق می شود. در نهایت گاز تولیدی با اتصال به پالایشگاه گاز بید بلند باعث ایجاد برقراری بالانس گاز در شبکه سراسری توزیع و همچنین افزایش توان صادراتی گاز کشور شده است . بر این اساس خط لوله ششم سراسری کشور نیز وظیفه گاز رسانی به شهرهای استان بوشهر را برعهده دارد.این خط لوله پس از عبور از شهرهای کنگان، خورموج، برازجان، اهرم، گناوه، سردشت و بوشهر و طی مسیری به طول 498 کیلومتر در نهایت به خط لوله اول سراسری انتقال گاز متصل می شود.

همچنین خط لوله چهارم سراسری گاز کشور، با عبور از میانه غربی استان فارس مشتمل بر شهرهای لامرد، خیرگو، خنج، جهرم، خاوران، ارسنجان و صفاشهر، وارد استان اصفهان شده و ضمن تامین گاز مورد نیاز مصارف خانگی شهرهای آباده، تیران و نیزار، گاز مورد نیاز صنایع عمده و بزرگ مستقر در این نواحی را نیز تامین می کند. مقصد پایانی خط لوله چهارم سراسری شهر ساوه و شهرک های صنعتی بزرگ پیرامون آن در استان مرکزی است.

تاسیسات دریایی

بخش دریایی مشتمل بر دو سکوی دریایی تولید گاز (SPD10-SPD11) (یکی برای فاز 9 و دیگری برای فاز 10) در فاصله 110 کیلومتری از تاسیسات خشکی ایجاد شده است .این دو سکو در مجموع توان تولید خوراک به میزان دو هزار تن در ساعت را دارا می باشند.خوراک تولید یک ترکیب سه فازی شامل آب و گلایگول، گاز ترش و میعانات گازی می‌باشد . هر سکوی دریایی شامل دوازده حلقه چاه اصلی می باشد که وظیفه آن دریافت و انتقال گاز ترش به تاسیسات تصفیه کننده می باشد.

خطوط انتقال

قسمت انتقال دریایی گاز به پالایشگاه نیز مشتمل بر 2 رشته خط لوله 32 اینچی برای انتقال گاز ترش تولیدی به ساحل و نیز 2 رشته خط لوله 5/4 اینچی انتقال محلول اتیلن گلایکول به تاسیسات سرچاهی می باشد.

واحدهای پالایشگاه پنجم گاز پارس جنوبی (فاز 9 و 10) در یک نگاه
واحد ظرفیت فعلی
تصفیه و شیرین سازی گاز 2,000,000,000 فوت مکعب در روز تصفیه و شیرین سازی گاز
نم و مرکاپتان زدایی و تقلیل نقطه شبنم 56,000,000 متر مکعب در روز
تثبیت میعانات گازی 80,000 بشکه در روز
بازیافت گوگرد 400 تن در روز
استحصال اتان و مایعات گازی 2,600 تن در روز
تفکیک گاز از میعانات گازی 56,600,000 متر مکعب در روز
خطوط نفت و گاز 210 کیلومتر
گاز مایع (LPG) 3,200 تن در روز
اطلاعات تماس و آدرس

آدرس : استان بوشهر -شهرستان عسلویه-منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس جنوبی -شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی پالایشگاه پنجم کد پستی7511839949

تلفن:07731317000

تماس با مدیریت

جهت ارتباط با ما روی لینک شماره های روبرو کلیک کنید