به گزارش روابط عمومی شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی، کامران شکرالهی رییس اداره مهندسی و خدمات فنی پالایشگاه ششم، با اعلام این خبر گفت: بر اساس سنجشها و محاسبات انجام شده، مشخص گردید که شبکه آب مبرّد پالایشگاه دچار نشتی غیر مشهود زیرزمینی به میزان h/m326 میباشد.
رییس مهندسی و خدمات فنی پالایشگاه ششم افزود: از آنجایی که شبکه یکپارچه آب مبرّد پالایشگاه به صورت یکپارچه و به طول 9 کیلومتر است، بدلیل حجم عملیات و زمان مورد نیاز و مشکلات ناشی از آن، امکان تعیین نقاط دارای نشت با استفاده از روشهای معمول و تست فشار وجود نداشت.
شکرالهی در ادامه با اشاره به بررسیهای کارشناسی صورت گرفته درخصوص روشهای نشتیابی خطوط لوله زیرزمینی که بر مبنای فاکتورهای مختلف از جمله نوع تجهیزات و عوامل محیطی، نوع خاک و فشردگی آن و عمق کارگزاری خطوط لوله و همچنین نوع سیال در جریان، انجام پذیرفته است، تصریح کرد: روش نشتیابی با استفاده از گاز ردیاب هلیوم به عنوان بهترین روش انتخاب شده و توسط شرکت تدبیر فرایند سپهر که از شرکتهای دانشبنیان و دارای تخصص در این زمینه است، در بازه زمانی سه ماهه اجرا گردید.
این مقام مسوول همچنین با اشاره به همکاری ارزنده واحدهای مهندسی، hse، تعمیرات، بهرهبرداری و تیم شرکت مجری عنوان کرد: این پروژه در بازه زمانی 90 روزه و طی 4 مرحله شامل جمعآوری و تدوین و تحلیل اسناد و نقشههای مرتبط - علامتگذاری خطوط لوله و سوراخکاری محل های تست گاز ردیاب - تعیین و آمادهسازی محل تزریق هلیوم و نهایتاً تزریق گاز ردیاب و نشتیابی بود که توسط تیم شرکت مجریانجام پذیرفت.
وی در ادامه عنوان داشت: با تعیین 9 نقطه محل نشت، عملیات حفاری و رفع نشتی، توسط تیم تعمیرات پالایشگاه ششم آغاز گردیده و در حال انجام است.
رییس مهندسی و خدمات فنی پالایشگاه ششم، کاهش مصرف انرژی و هزینههای امور تعمیراتی را از مزایای نشتیابی با استفاده از گاز هلیوم دانست و تصریح کرد: استفاده از این روش هزینه امور تعمیراتی را به حداقل ممکن کاهش داده است و بدون نیاز به تخریب و آسیب رساندن به تجهیزات و تأسیسات، در بازه زمانی کوتاه وبا راندمان بیش از 90درصد، کلیه نقاط دارای نشت آب مشخص و تعیین گردیده است.
ایشان ضمن تأکید بر اهمیت حفظ منابع آب به عنوان یک عامل مهم در بقای محیط زیست و رکن توسعه پایدار در جهاناظهار داشت: یکی از راههای برونرفت از بحران کم آبی، کنترل و بهینه سازی مصرف آب در صنایع با استفاده از فناوریهای جدید و نوآوری است.
مهندس شکرالهی در پایان با اشاره صرفه اقتصادی این پروژه به میزان سه میلیارد تومان درسال گفت: با اجرای این طرح صرفهجویی قابل توجهی در زمینههای مصرف آب شیرین به میزان (m387000 )، ماده شیمیایی ضدخوردگیRCC100 به میزان (175 ton) و ماده شیمیایی بایوساید RBZOLE به میزان (156ton)صورت خواهد پذیرفت.
مجتمع گاز پارس جنوبی